Számítástechnikai hálózatok és előnyei

2015-05-13 09:56:05

Ha a számítógépeket egy vezetékes vagy vezeték nélküli közös kommunikációs rendszerben kapcsoljuk össze, a munka végzés hatékonyabb lesz, gyors adatátvitel, ill. nagyobb teljesítmény érhető el.

A hálózat számítógépei a rendszerben egymással adatokat,  információkat cserélhetnek, ill. “erőforrásaikat megosztva” használhatják, pl.: egy irodában több számítógépet használva is elég akár egy közös nyomtató, amit minden felhasználó elérhet. Az adott munkaállomás tulajdonosa, hozzáférési jogosultságot ad a saját gépének winchesterén lévő, általa kiválasztott és megjelölt könyvtárába való betekintésre.

A számítógép-hálózatok, mivel több számítógépből állnak, sok esetben igen nehéz és költséges azonos típusú és konfigurációjú számítógépből felépíteni. Több géptípus egyenes következménye a kompatibilitási probléma Ezért ezek tervezésekor ezt mindenkor figyelembe kell venni, a megfelelő szabványok és protokollok használatának alkalmazásával, ezért a hálózat építést mindenképp szakemberre kell bízni!

Előnyei

Közös erőforrás-használat

Osztott háttértár használat

Gyors adatátvitel

Nagyobb teljesítmény

Több felhasználós adatbázis használat

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

*

code